Efendiim, geçtiğimiz günlerde,
kolları sıvadım, bir güzel ev yapımı ekmek olayına girdim.
Bildiğiniz gibi, "glüten-siz" beslenmek, bu aralar çok moda.
Ben ise glütensiz gıdalar tüketmek çok moda olduğu için değil ama
glütenli gıdaların, mideme ve bağırsaklarıma sorun yarattığını fark ettiğimden beri;
mümkün olduğu kadar glütensiz beslenmeye çalışıyorum.
Yemek programları izlemekten midir nedir, sürekli evde yiyecek bir şeyler yapasım var zaten. :)
İlk denemem; glütensiz, çaylı-kakaolu, ıslak bir kek oldu.
Arda Türkmen'in bir tarifinin, glütensiz versiyonunu denemiştim.
Bence çok da güzel oldu; ben çok sevdim, şahsen. :)
Sonra, glütensiz sade kek, glütensiz peynirli poğaça derken..
En son, bir gaza geldim ve glütensiz ekmek yapmaya karar verdim. :)
Yukarıda görmüş olduğunuz, üzeri susam kaplı, içi cevizli, mis gibi kokan, güzel ekmeği
bizzat kendi ellerim ile yaptım.
Bence, ilk denememe göre; oldukça başarılı bir sonuç elde ettim.
Yine bir öz eleştiri yapmam gerekirse;
yaş maya oranını az tuttuğum için ekmeğim biraz az kabardı.
Bir dahaki sefere; basacağım, yaş mayayı. :))
Susam serpme olayını da çok abartmışım,
sonraki denemelerimde, biraz daha az susam kullanmayı planlıyorum.
Hem, susam pahalı. :p :) Ne ucuz ki? (by the way)
Yine de çok lezzetliydi, mütevazı olamayacağım, bu konuda. :)
Biraz tavada ısıtıp; üzerine tereyağı ve bal sürünce, tadı mükemmele yakın oluyor. :)
İnternette sürekli olarak, kek, poğaça, börek, ekmek tarifleri araştırıyorum, bu ara.
Sizlerin de rastladığı güzel tarifler olursa; benimle paylaşın, aşağıya yorum bırakın, tamam mı?
Bilgi, paylaşıldıkça güzeldir.
Bilgi cimrisi olmayalım..
Yorumlarınızı bekliyorum, sevgiler..
Beril Öke Gülen
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız, beni çok mutlu ediyor; lüften yorum bırakmak için birkaç dakikanızı ayırın.. :)