Bu aralar, evde daha çok vakit geçirmeye başladığım için kendimi yemek yapmaya verdim.
Youtube'da, yemek vloglarını izliyor;
Instagram'da gördüğüm tariflerin ekran görüntülerini, telefonuma kaydediyorum.
Hazır, yemek yapmaya sarmışken;
unutulmaya yüz tutmuş bir atıştırmalığı, yeniden gündeme taşımaya karar verdim. :)
"Fırında patates" , nam-ı diğer; "elma dilimli patates".
"Atıştırmalık" dediğime bakmayın; kendisi, başlı başına bir öğün, bence.
Beni, oldukça tok tutuyor.
"Ben bununla doymam" derseniz; Allah gözünüzü doyursun dermişim. :))
Tabii ki, öyle bir şey demiyorum. :)
Doymayacağınızı düşünüyorsanız; yanına köfte yapabilir veya hazır köftelerden satın alabilirsiniz.
Hazır et ürünlerini, uzmanlar tavsiye etmiyor ama bekarsanız, hayatınızda hiç köfte yapmadıysanız;
gayet pratik, bir o kadar da sağlık-sız bir seçim olabilir. :))
Et yerine; fırında, "poşette tavuk" yapabilirsiniz, sulu sulu, buharda pişmiş, mmmh! :)
Vegan iseniz; artık; yanına haşlanmış sebze, salata gibi bir şeyler eşlik edebilir.
Neyse, konumuza dönelim..
"Fırında patates" için ihtiyacınız olan malzemeler:
-Bir adet büyükçe, "olgun" patates
(yeşil kalmış kısımları olmasın, toprak-çamur içinde olmasın çünkü kabuklarıyla pişecek)
-Pişirme kağıdı (Kağıdı yemek yok ama tamam mı? :) İtiraf edin; herkes, hayatının bir döneminde, sandviç, döner vs. yerken; yanlışlıkla kağıdı ısırıp, küçük bir parçasını yemiştir :))
-Sumak
-Kekik
-Nane (Nane nanee, nane nanee / Ajdar)
-Karabiber (Karabiberiim / Serdar Ortaç)
-Tuz (Ben deniz tuzu kullanmayı tercih ettim ama evde, hangi tuz varsa; onu kullanın artık masraf çıkarmayın, başımıza. :))
-Zeytinyağı (Zeytinyağı yoksa; ayçiçek yağı da olur, çok dert değil ama zeytinyağı varsa; onu kullanın çünkü daha lezzetli oluyor)
Efendim, sonra, patatesini güzelce, üzerinde hiçbir toprak vesaire kalmayacak şekilde yıkıyorsunuz.
Elma dilimi keser gibi, kabuğu ile birlikte dilimliyorsunuz.
Derince bir kabın içerisine de 1 cm kadar zeytinyağı döküyorsunuz..
Zeytinyağının içine de baharatları, ekliyorsunuz.
Eğer, kırmızı biber kullanmayı seviyorsanız; onu da listeye ekleyebilirsiniz.
Benim biraz mideme dokunduğu için pek kullanmamaya çalışıyorum.
Baharatları ve yağı, bir kaşık ile birbirine iyice karıştırıyorsunuz..
Diğer tarafta ise; mini fırın tepsinizin içerisine; pişirme kağıdını seriyorsunuz..
Pişirme kağıdı kullanmaya yeni başladım açıkçası.
Daha önce, tepsiyi, küçük bir kağıt parçası ile margarin ile yağlamak ile uğraşıyordum
ama fark ettim ki; pişirme kağıdı, gerçekten çok pratik imiş.
İşiniz bitince, pişirme kağıdını toplayıp; hemen çöpe atıyorsunuz, çok rahat.
Sonra, elma dilimli patatesleri, yağlı karışımızın içine sokup; önüne arkasına buluyorsunuz
ve güzelce, pişirme kağıdınızın üzerine diziyorsunuz..
Yukarıda görmüş olduğunuz gibi ben yağı, biraz fazla kaçırmışım. :))
Siz, ayarında kullanın.
Eğer, patatesler bitmeden; karşımınız biterse; biraz daha yağ eklersiniz.
Eğer, karışımınız, artarsa; dökmeyin. Üzerine streç film çekip; buzdolabına kaldırırsınız;
iki yumurta kırıp omlet karışımı yaparsınız, daha sonra.
Hadi, bu da size, kıyağım olsun. :p
Neyse, hazırladığınız elma dilimli patatesleri, 200 derecede, mini fırında 20-25 dakika kadar pişiriyorsunuz ve sonuç:
Yumuşacık ve çok lezzetli, elma dilimli patatesleriniz oluyor.
Yanına; bira ve kırmızı şarap da çok yakışır ama kimseyi alkole teşvik etmiyorum, yanlış anlaşılmasın.
"Alkol, bütün kötülüklerin anasıdır" diye sosyal mesaj da vereyim.
"Ağzınız" ile içmenizi salık vererek; yazımı noktalayayım. :)
Afiyet olsun. :)
Sevgiler,
Beril Öke Gülen
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız, beni çok mutlu ediyor; lüften yorum bırakmak için birkaç dakikanızı ayırın.. :)